2110 129729

Αρχική ΣΧΟΛΗ Συχνές Ερωτήσεις Επικοινωνία

ΑρχικήBLOG ΣΥΜΒΟΥΛΕΣAΛΗΘΕΙΕΣ!! Που δεν θα ήθελες να ακούσεις απο τον Τεχνίτη Νυχιών!

AΛΗΘΕΙΕΣ!! Που δεν θα ήθελες να ακούσεις απο τον Τεχνίτη Νυχιών!

Όλοι γνωρίζουμε ότι η περιποίηση των ΝΥΧΙΩΝ μας είναι μια απόδραση από την ρουτίνα της ημέρας, και έχει γίνει πλέον απαραίτητη ανάγκη για γυναίκες και άνδρες να νιώθουν τα άκρα τους καθαρά, περιποιημένα και όμορφα. Αλλά πίσω από αυτή την υπηρεσία όπου για πολλούς φαίνεται εύκολο είτε ένα χόμπι, υπάρχει ένας άνθρωπος ο οποίος εργάζεται, κοπιάζει και εκπαιδεύεται κερδίζοντας έτσι το ψωμί του με μεράκι, καθημερινά σε αντίξοες συνθήκες πολλές φορές. Ιδού μερικές σκέψεις από το μυαλό μίας τεχνίτριας/τη νυχιών, που τις περισσότερες φορές δεν θα ακούσετε από το στόμα της/ του.
 
1. Με εκνευρίζει να έρχεσαι καθυστερημένα είτε νωρίτερα από το ραντεβού σου. Κάθε φορά που ένας πελάτης αργεί σημαίνει ότι αναγκαστικά θα καθυστερήσουμε τον επόμενο με αποτέλεσμα να μας παίρνει η μπάλα και να έχουμε δυσαρεστημένους πελάτες. Το ωράριο του τεχνίτη νυχιών είναι έντονο και πολλές φορές πιεστικό. Αντιθέτως κάθε λεπτό νωρίτερα χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό και ετοιμασία του τραπεζιού και των εργαλείων όπως και της προσωπικής ξεκούρασης και υγιεινής του τεχνίτη και θα πρέπει αυτό να είναι σεβαστό.
2. Δεν είμαι φωτοτυπικό νυχιών. Είναι απαίτηση πολλών πελατών να φέρνουν σχέδια από το διαδίκτυο και να εκτελούνται στην ακρίβεια είναι η ζωή μας πια. Και πολλές φορές τεχνικά είναιαδύνατον να εκτελεστεί ώστε να κρατήσει ένα μήνα εφόσον μπορεί κάτι να έχει φτιαχτεί μόνο για φωτογράφιση όπως πχ. μια τεχνική με βερνίκι. Απο την άλλη κάτι χειροποίητο δεν μπορεί να αναπαραχθεί ίδιο ακόμα και από τον ίδιο δημιουργό πάνω από μια φορά. Όποτε οι συγκρίσεις είναι περιττές ειδικά όταν συγκρίνουμε το ζωντανό νύχι με την οθόνη ενός κινητού.
3. Δεν είμαι υποχρεωμένος να χαμηλώνω τιμές επειδή άλλοι ξεφτιλίζουν το επάγγελμα μου. Είναι μια αλήθεια που ζούμε καθημερινά οι τεχνίτες νυχιών, εξαιτίας ανθρώπων που για την ανασφάλεια τους χρεώνουν με μιζέρια μια παροχή υπηρεσιών υγιεινής και καλλιτεχνίας και όχι ένα προϊόν. Κάθε χρόνο βλέπουμε να κατρακυλάει ένα επάγγελμα που στηρίζεται στο εισαγόμενο αναλώσιμο που συνήθως έχει υψηλό κόστος και σε μια εκπαίδευση εντελώς καλλιτεχνική που κοστίζει. Κάθε μέρα θα πρέπει να προμηθεύομαι υλικά για να δουλέψω, πληθώρα χρωμάτων και υλικών για κάθε τεχνική που χωρίς την παρουσία τους δεν στέκει το επάγγελμα μου, και που η πελατεία μου ζητάει καθημερινά την ανανέωση, το εξεζητημένο, αυτό που είναι στη μόδα κτλ...και πρέπει να το έχω !!!!!! Από την άλλη η καραμέλα ΚΡΙΣΗ, υπάρχει στο στόμα όλων για να μην ζητήσουν να πληρωθούν ή να μην πληρώσουν, και με τον ισχυρισμό ότι ένας σερβιτόρος πληρώνεται 20 ευρώ την ημέρα απαιτούν ότι και ένας καταρτισμένος καλλιτέχνης πρέπει να πληρώνεται το ίδιο. ΜΑ.... ο σερβιτόρος δεν πληρώνει εκπαίδευση κάθε τρίμηνο, δεν πληρώνει αναλώσιμα, δεν δουλεύει τα ίδια ωράρια και δεν κάνει κάτι εξεζητημένο με διάρκεια ενός μηνός και παραπάνω, άρα δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης. Προσωπικά θεωρώ ότι φτιάχνω ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΝΥΧΙΑ, εάν θέλεις μπιζού μπορείς να πας στην λαϊκή. Τα κοσμήματα είναι ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ, και εάν δεν έχεις να φας δεν φτιάχνεις νύχια, καλύπτεις άλλες ανάγκες σου, και δεν ζητιανεύεις την πολυτέλεια.
4. Μόνο εγώ γνωρίζω τι και ποιό είναι το καλύτερο υλικό και κρατάει, άρα μην μου ζητάς τις με κόλλα!!!!! Είναι και αυτό ένα ζήτημα πολλών τεχνιτών/τριών, που ενδίδουν στο κάθε παραλήρημα της πελάτισσας απλά για να μην την χάσουν, καταπίνοντας κάθε γνώση που έχουν διδαχτεί. Ένας καλά εκπαιδευμένος τεχνίτης γνωρίζει την κάθε διαδικασία με τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.. ΚΑΛΗ μου πελάτισσα άσε με με να σου προσφέρω ότι καλύτερο μπορούν να πράξουν τα χεράκια μου με την μέγιστη των γνώσεων μου.
5. Μην μου λες τι να κάνω!! Εγώ το σπούδασα και συνεχίζω να το σπουδάζω. Διαδικασίες, τεχνικές, σχήματα και γενικές δοκιμές που εκείνες θεωρούν ότι είναι ομορφότερα η κρατάνε καλύτερα μας τα αραδιάζουν καθημερινά τραβώντας το χέρι και καθυστερώντας την διαδικασία μου απλά για εκείνες ξέρουν καλύτερα!!!!! Αχχχχχ!!!
6. Δεν είμαι νυχάς/ου, είμαι τεχνίτρια/της νυχιών. Είναι περασμένο στο DNA όλων ή μάλλον στην ελληνική νοότροπία. Ο κάθε αποτυχημένος στην ζωή θα πάει να σπουδάσει νύχια για να ζήσει, άρα δεν χρειάζεται να είσαι κάποιος αλλά ούτε θα φτάσεις να είσαι κάποιος επειδή κανείς νύχια... Μήπως δεν θεωρείται επάγγελμα με κύρος σαν όλα τα υπόλοιπα; ΛΑΘΟΣ!!!! Ένα επάγγελμα που έχει αναγνωριστεί παγκοσμίως, με πρωταθλητές, με μια βαριά βιομηχανία παραγωγής προϊόντων, επιχειρηματίες, εκθέσεις, καθηγητές, σχολές και άνθρωποι που καθημερινά ζούν από αυτό με αξιοπρέπεια δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από ένα υποτιθέμενο επάγγελμα με κύρος. Και προσωπικά δηλώνω υπερήφανα ΤΕΧΝΙΤΗΣ ΝΥΧΙΩΝ.
7. Έχω και εγώ προσωπική ζωή, οικογένεια, παιδιά και σπίτι. ?λλος καθημερινός πονοκέφαλος είναι η αυθάδεια πολλών πελατών να νομίζουν ότι είσαι ο πεινασμένος και ότι έχουν το δικαίωμα ανά πάσα ώρα της ημέρας να σε καλούν η να στέλνουν μηνύματα, με την δικαιολογία ότι είναι πελάτισσα και εφόσον την ανέλαβες είσαι και υποχρεωμένος να είσαι και ο δούλος της. Αγαπητές πελάτισσες, το κάθε επάγγελμα έχει και ένα ωράριο και ένα πρόγραμμα εβδομάδας. Για σπασμένο νύχι δεν με καλείς 7 το πρωί, και το βραδάκι ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΝΥΧΑΚΙΑΑΑΑΑ!!!! Διότι για σένα είναι μια ξεκούραση, εγώ ΔΟΥΛΕΥΩΩΩΩΩ ακόμα από το πρωί, και το βραδάκι πονάω στην μέση και τον αυχένα, δεν βλέπω, και γενικά έχω και εγώ σαν εσένα ανάγκες για συντροφιά, φίλους, παιδιά, οικογένεια και ψυχικής ηρεμίας και υγείας για να αντέξω την επόμενη μέρα.
8. Εάν είχες καλύτερη τεχνίτρια/τη γιατί επιλέγεις εμένα; Είναι λογικό πολλές φορές η πελάτισσα να θυμηθεί μια ωραία δουλειά που της έκαναν παλιά, ή σε κάποια φίλη της και να μας προτείνει να ασχοληθούμε και εμείς με αυτό το είδος. Αλλά υπάρχουν και εκείνες που μας κάνουν να νιώθουμε άχρηστοι με σκοπό να πληρώσουν λιγότερο λέγοντας πόσο καλοί είναι οι υπόλοιποι και μόνο. Φαντάζομαι πως θα νιώθανε και εκείνες όταν και εμείς θα λέγαμε ποσό καλή πελάτισσα είναι ΜΟΝΟ εκείνη που μας αφήνει μπουρμπουάρ και μας κάνει γενικά να περνάμε καλά.
9. Με ενοχλεί να μην συνεργάζεσαι την ώρα που δουλεύω, ΑΣΕ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΚΑΤΩ και ΧΑΛΑΡΩΣΕΕΕΕΕΕ το χέρι!!! Καθημερινό μαρτύριο που ταλαιπωρεί εμάς και τους τένοντες μας. Μάλλον θα το γράψουμε σε κάθε τοίχο, και σε CD ώστε να το ακούνε και να το βλέπουν συχνά την ώρα που δουλεύουμε.
10. Τα παιδιά και τα σκυλιά μένουν σπίτι.!!! Δεν είναι λίγες οι φορές που το ζούμε και μπορώ να σας πω με σιγουριά αγαπητές πελάτισσες ότι δεν είναι κάτι που μας αρέσει. Το να πιάνουν και να σπάνε τα προϊόντα, το να πειράζουν ρυθμίσεις στα μηχανήματα, το να μας διακόπτουν κάθε φορά που βάφουμε η χτίζουμε, γενικά όταν η δουλειά μας δεν θα έχει το σωστό αποτέλεσμα επειδή απλά δεν υπάρχει συγκέντρωση. Αααααα...βεβαίως εσείς να επιμένετε στην τελειότητα και την ταχύτητα των υπηρεσιών μας.
11. Μην τολμήσεις να με ξαναστήσεις!!! Απλά απαράδεκτο..... Μην περιμένεις για επόμενη φορά, δεν θα ξανά υπάρξει.
 
Παναγιώτης Ψας
 
17 Φεβρουαρίου 2017